The Challenges

The Straddie Shack involved a small re-calibration of a Donovan Hill-designed beach house to complete the internal courtyard space and add a rear deck opening onto native bush land.

The 135m2 home with four bedrooms is arranged over two levels, wrapping around an internal courtyard.

The project incorporated a series of bespoke elements, including timber screening devices, built-in seats, daybeds and interior decor to enhance the original concept within the award-winning ‘Allure’ resort.

The owner and architect Shaun Lockyer chose SolarSpan® to create the perfect Queensland beach inspired indoor / outdoor living space.

Check out this stunning project, as featured on Open Homes Australia here.

The Solution

Shaun was inspired to build upon the Donovan Hill design, focusing on outdoor living spaces, including the central courtyard and the rear of the house, which opens onto the National Park.

Shaun decided to extend the decking and cover it with a new SolarSpan® roof, making it liveable in all weather conditions, and to create more useable floor space in this area.

The roofing panels were light, quick and easy to install, important for the breezeway between pavilions, and consistent with existing materials used. As Stradbroke Island (Straddie to the locals) is only accessible by barge, the ease of transport, lightweight panelling and easy installation was a big bonus during the renovation.

Shaun and his family can be found at their ‘Straddie Shack’ on most weekends as well as during extended breaks over Christmas.

"I love every aspect of the house, especially the way it deals with the seasons and copes with groups. It's such an inviting and relaxed place to be," he said.

 

Images by Maree Homer.

OUTCOME

Liked what you saw? Want to work with us?

Do you have any questions/queries?